facebook

Правоохоронці встановили особи росіян, які причетні до звірств у Мотижині

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила про розкриття вбивства сім’ї старости села Мотижин Київської області.
Як мінімум у 14 епізодах злочинів фігурують ці 8 російських військовослужбовців та членів приватної військової компанії. Лише троє осіб вижили після їхніх тортур, передає Судовий репортер.

Прокурори Київської обласної та Києво-Святошинської окружної прокуратур спільно з СБУ ідентифікували причетних до звірств у Мотижині:

старший лейтенант Олег Крикунов;
командир взводу 37 окремої мотострілкової бригади 36 загальновійськової армії;
сержант Чінгіс Гончіков – командир відділення – командир бойової машини 37 окремої мотострілкової бригади 36загальновійськової армії;
сержант Олександр Ванчіков – командир відділення 37 окремої мотострілкової бригади 36 загальновійськової армії;
сержант Магомедмірза Сулейманов – командир бойової машини 37 окремої мотострілкової бригади 36 загальновійськової армії;
старший лейтенант Віталій Дмітрієв командир взводу 37 окремої мотострілкової бригади 36 загальновійськової армії;
Сергій Сазанов – член ПВК «Вагнер»;
Сергій Сазонов – водій відділення КШМ ПВК «Вагнер»;
Олександр Ступніцький – розвідник-зв’язківець 1 розвідувально-штурмового взводу 1 розвідувально-штурмової роти ПВК «Вагнер».
Слідством встановлено, що у березні 2022 року під час окупації росіяни викрали з дому старосту села Мотижин Ольгу Сухенко, її чоловіка та сина. У місці свого «базування» загарбники катували їх, вибиваючи інформацію про ЗСУ та тероборону.

Просто на очах у матері вони спочатку прострелили ногу синові, а потім вбили пострілом у голову. Вся сім’я загинула від множинних вогнепальних поранень.

Іншу потерпілу – мирну мешканку села підозрювані зі стрілецької зброї смертельно поранили лише через те, що вона була вдягнута у темний одяг. Після цього її батька взяли у полон і тривалий час тримали у господарчій споруді із зав’язаними очима та зв’язаними руками без води та їжі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Двох волонтерів, які намагалися провезти в окупований Мотижин гуманітарну допомогу для місцевих, після допитів і катувань вони вивезли до лісосмуги, де розстріляли. Один із них вижив.

Підозрювані закатували до смерті і двох членів громадської організації «Патріот», їх тіла знайдені із численними наскрізними вогнепальними пораненнями.

Ще одного з потерпілих нелюди прив’язали до квадроцикла, змусивши так бігти майже 1 км. Чоловікові також довелося пережити допити, погрози вбивством і побиття та кілька днів полону в каналізаційній ямі.

Крім вбивств, катувань та утримання полонених, серед встановлених «подвигів» підозрюваних також обстріли та підпали будинків мирних, і відбирання мобільних телефонів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...