facebook

Командир “Азова” вийшов на зв’язок із дружиною: бійців не катують і лікують

Захисників Маріуполя утримують у задовільних умовах: їх годують, не катують та дають дзвонити рідним. Командир “Азова” вийшов на зв’язок із дружиною.

Про це повідомляють закордонні видання The Guardian та AP.

Командир полку “Азов” Денис Прокопенко з позивним “Редис”, якого разом з рештою захисників Маріуполя вивезли на підконтрольну РФ територію, вийшов на зв’язок із дружиною. Телефонна розмова була короткою, без будь-яких подробиць.

“Він сказав, що у нього все гаразд, і запитав, як я. Зв’язок обірвався, перш ніж він встиг розповісти про себе докладніше”, – розповіла Катерина Прокопенко.

Невідомо, чи міг командир “Азова” вільно говорити, але за інформацією дружини телефонний дзвінок був узгоджений урядами Росії та України за посередництва Червоного Хреста.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Катерини Прокопенко, українських воїнів утримують у задовільних умовах. Їх годують, дають воду і до них не застосовували насильства та тортури. Дружина командира “Азова” дізналася про це з різних джерел.

Під час короткого телефонного дзвінка Прокопенко встиг розповісти, що більшість поранених воїнів перебувають у в’язниці окупованої Оленівки, невелика група тяжко поранених залишається у лікарні в окупованому Новоазовську.

За словами Катерини та ще дружини офіцера “Азова” Арсенія Федосюка Юлії, договір між Росією та Україною передбачає деякі умови:

належне поховання вбитих українських військових;
телефонні дзвінки рідним.
Щодо останнього, то за останні два дні кілька сімей уже отримали телефонні дзвінки від своїх чоловіків, які зараз перебувають у полоні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...