facebook

У росіян істерика після надання Україні систем MLRS – Офіс президента

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк звернув увагу, що росіяни розпочали істерику після рішення влади США надати Україні пускові установки MLRS, а тому закликав Захід не вагатися і продовжувати тиснути на Росію.

Джерело: telegram-сторінка Подоляка

Пряма мова Подоляка: “Рідкісної гидоти всі ці суб’єкти з РФ. На всіх рівнях… Заходять на територію іншої країни та масштабно знищують інфраструктуру, масово вбивають мирних громадян та навмисне зносять усі наші міста повністю. Називають це огидним і брехливим терміном “спеціальна військова операція”. Застосовують в Україні всі види важкої артилерії, важкі вогнемети, реактивні системи залпового вогню, важкі авіаційні бомби та крилаті ракети різних модифікацій із дальністю понад 1000 км.

Але щойно стало відомо, що Україна все-таки отримає MLRS з нормальною дальністю дії (100+ км), росіяни відразу впали в істеричну істерику. Дикий вереск стоїть зараз над усім російським болотом: “Тільки не це! Тільки не давайте їм реактивні далекобійні системи! Тільки не зброя відплати!”…

Висновок? Простіше нікуди. Два диких російських ґвалти: “скасуйте санкції!” і “на колінах благаємо: не давайте українцям MLRS!” – прямий доказ крайньої ефективності саме цих двох кроків…”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Деталі: Подоляк підкреслив, що росіяни відразу проявляють страх, як тільки в їхнього противника встановлюється рівновага в озброєнні. На думку радника, це засвідчує, що російська армія не боїться воювати тільки проти беззбройного цивільного населення.

Подоляк додав, що через вроджене боягузтво російські пропагандисти невтомно заявляють, що готові застосовувати в Україні й хімічне озброєння, і тактичну ядерну зброю.

Довідково: M270 MLRS (Multiple Launch Rocket System) є багатофункціональним комплексом на гусеничному шасі, який може використовуватися як РСЗВ, і як ОТРК. Неофіційно цей комплекс називають “палець Бога” через його вогневу потужність.

Himars (High-Mobility Artillery Rocket System) є подібним багатофункціональним комплексом на коліснмоу шасі. Армія США використовувала їх під час військової кампанії в Іраку 2003 року та війни в Перській затоці.

Передісторія:

Українське військово-політичне керівництво останні тижні наполягало на постачанні українському війську сучасних пускових установок MLRS i Himars, які можуть використовувати як реактивні системи залпового вогню з дальністю більшою, ніж у решти систем на озброєнні України.
У п’ятницю ввечері американські журналісти дізналися, що адміністрація Джо Байдена попередньо погодилась передати Україні ці пускові установки з боєприпасами, які сумісні лише для їнього використання як РСЗВ, але не ОТРК.
Речник Пентагону Джон Кірбі заявив 27 травня, що влада США ще не ухвалила рішення про передання Україні будь-які подібні пускові установки.
Посадовці у Вашингтоні провели низку закритих зустрічей з представниками української влади, щоби підтвердити зобов’язання не завдавати ударів у глибокий тил Росії в разі, якщо США погодяться надати подібні установки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...