facebook

Двох російських солдатів засудили на 11,5 років ув’язнення за обстріл Харківської області

Двох російських окупантів засудили до 11,6 років ув’язнення за те, що вони обстріляли Харківську область.

Про це повідомляє “Суспільне.Полтава” із зали Котелевського райсуду.

Відомо, що двоє російських солдатів Олександр Бобикін та Олександр Іванов служили у Мурманській області. Бобикін був водієм-зарядником системи залпового вогню “Град”, Іванов – навідником.

У січні 2022 року їх відправили на навчання до Білорусі, міста Курська. До кінця лютого окупантів переправили до Білгородської області, звідки вони відкрили вогонь по території України вранці 24 лютого.

За словами обвинувачених, їм наказали поставити шість “Градів” на відстані 4-6 кілометрів від кордону з Україною. У такому положенні зброя стрілятиме хаотично, і солдати розуміли, що під обстріл потраплять і мирні населені пункти. Незважаючи на це, злочинний наказ вони виконали, після чого вони присунулися ближче до кордону і повторили обстріл.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окупанти заявили, що жодних коригувань вогню або точних координат не отримували і стріляли за умовною вказівкою. Того ж дня, 24 лютого, окупанти перетнули кордон з Україною та обстріляли Харківську область, просунувшись углиб на 20-30 км.

Внаслідок цих обстрілів у двох селах Харківської області було пошкоджено електричну підстанцію, повітряні лінії електропередачі, житлові будинки, ліцей.

ЗСУ розбили колону окупантів 24 лютого, після чого Бобикін та Іванов переховувалися три дні по домівках, а потім здалися в полон українським захисникам.

Обох військових визнали винними у порушенні законів та звичаїв війни. Прокуратура просила засудити їх до 12 років в’язниці – найважчого можливого покарання.

Російські загарбники свою провину визнали і покаялися у скоєному. Захист просив пом’якшити покарання, заявивши, що Бобикін та Іванов діяли за примусом. Але суд не знайшов доказів того, що окупанти не могли відмовитись виконувати злочинний наказ. У результаті обох російських солдатів засудили до 11,6 років ув’язнення в Україні..

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...