facebook

Путін не побачив “нічого нового” у системах HIMARS

Американські системи залпового вогню – аналогічні системам радянського та російського виробництва, вважає президент країни-агресора.

Рішення влади США поставити Україні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) Himars нічого принципово не змінить. Таку думку висловив президент Росії Володимир Путін в інтерв’ю, оприлюдненому в неділю, 5 червня.

“Тут немає нічого нового. По-перше, ці системи залпового вогню – вони в українській армії знаходяться на озброєнні – аналогічні системи радянського, російського виробництва Град, Смерч, Ураган”, – сказав президент країни-агресора.

Він нагадав, що “дальність залежить не від самої системи, а від ракет, що використовуються”.

“Те, що ми сьогодні чуємо, і те, що розуміємо, – це ракети, які якраз на 45-70 км, залежно від типу ракети, летять. Ну, те саме було і з тими Градами, Ураганами, Смерчами, про які я сказав – там теж дальність 40-70 км. Нічого нового немає”, – пояснив президент РФ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Путін додав, що постачання західних озброєнь Україні пов’язане “з поповненням втрат цієї бойової техніки, нічого тут нового немає, і нічого це не змінює по суті”.

Путін також пройшовся і по артилерії. За його даними, спочатку у ЗСУ було 515 одиниць такої зброї, з них 380 нібито знищено.

“Але частину відновлено, взято із запасів, як ми розуміємо, і десь 360 у них в наявності”, – додав він.

Російський президент РФ назвав “метушнею” постачання західної зброї Україні, яка лише затягує “конфлікт”.

“Взагалі, вся ця метушня навколо додаткових поставок озброєнь, на мій погляд, має лише одну мету – затягнути якнайдалі збройний конфлікт”, – заявив він.

Путін додав, що Росія зробить відповідні висновки, якщо Захід постачатиме Україні ракети дальньої дії.

“Але, якщо вони будуть і поставлятися, з цього ми робитимемо відповідні висновки і застосовуватимемо свої засоби ураження, яких у нас достатньо, для того, щоб завдавати ударів по тих об’єктах, по яких ми поки що не наносимо”, – резюмував президент РФ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...