facebook

Росія передала Україні тіла загиблих захисників “Азовсталі” – іноземні ЗМІ

Росія передала Україні перших загиблих військових у “Азовсталі”. Тіла вже доставлені до Києва.

Про це повідомляє Associated Press.

За словами воєначальника та прес-секретаря полку “Азов”, десятки загиблих, витягнутих з руїн розбомбленого заводу, який зараз окуповано Росією, було доставлено до столиці України, де проводиться аналіз ДНК для ідентифікації останків. Через те, що більшість тіл сильно обгоріли, візуально ідентифікувати їх важко.

За даними AP, незрозуміло, скільки тіл ще може перебувати на заводі, який безжально обстрілювався російськими військами з землі, повітря і моря. Український уряд офіційно не повідомляв про передачу загиблих захисників “Азовсталі”, але родичі підтвердили цю інформацію.

За словами колишнього командира полку “Азов” Максима Жоріна, тіла передали минулого тижня, коли у Запорізькій області українська та російська сторона обмінялися загиблими за формулою “160 на 160”. Усі 160 українських тіл, переданих росіянами, були з руїн “Азовсталі”, і щонайменше 52 з цих тіл вважаються останками бійців полку “Азов”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як зазначив брат одного із зниклих безвісти бійця “Азова”, у військовий шпиталь у Києві було доставлено як мінімум дві вантажівки з тілами, частина з яких сильно обгоріла.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...