facebook

Деякі правила для біженців у Польщі змінять: які виплати скасують, як будуть влаштовувати на роботу

Від 1 липня 2022 року українські біженці більше не будуть отримувати щоденну фінансову допомогу на харчування в розмірі 40 злотих. Також будуть змінені правила під час працевлаштування. Читайте більше про це в матеріалі ТСН.ua.

Про скасування щоденних виплат 2 червня 2022 року повідомив заступник голови МВС Польщі та повноважний представник уряду країни у справах біженців Павло Шефернакер для місцевого видання Rzeczpospolita. Він зазначив, що в польському уряді впевнені – українці після чотирьох місяців від початку війни вже можуть стати незалежними в Польщі та адаптуватися.

Однак, щоденну допомогу будуть надалі отримувати особи з інвалідністю, вагітні жінки, багатодітні сім’ї.

Як будуть влаштовувати на роботу по-новому
В аналітичному центрі агентства з працевлаштування Gremi Personal повідомили, що чиновники також мають намір внести до спеціального закону про тимчасову охорону біженців з України певні зміни щодо працевлаштування. Нагадаємо, що наразі роботодавець протягом 14 днів з момента прийняття на службу біженця з України повинен просто повідомити про це службу зайнятості.

Уряд пропонує додати до цього повідомлення дані про робочий час українця та розмір заробітної плати, яких роботодавець повинен дотримуватися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Генеральний директор Gremi Personal Томаш Богдевич зазначає, що такі зміни допоможуть стимулювати мігрантів стати більш незалежними від фінансової допомоги, а роботодавців змусять працевлаштовувати українських біженців більш відповідально. Українці часто піддаються експлуатації з боку недобросовісних роботодавців через незнання польського законодавства чи мови. Нові зміни дозволять цивілізувати ринок праці для біженців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...