facebook

Все пішло не за тим сценарієм: нульове розмитнення авто хочуть скасувати раніше

Профільний комітет ВР – «ЗА»

Фінансовий комітет парламенту наполягає на скасуванні пільг на розмитнення авто вже з 1 липня, хоча нардепи запропонували кілька альтернативних законопроєктів про часткове скасування таких пільг.

Про це повідомив заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митої політики Ярослав Железняк:

– Комітет підтримав законопроєкт #7418 – законопроєкт Кабіну: 19 «за», 4 «утримались».

Комітет рекомендував ВР ухвалити цей проєкт закону за основу і в цілому. Голосування заплановане на наступний тиждень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Железняк наголошує, що законопроєкт передбачає поверхня мита і ПДВ на імпортні товари, в т.ч. – авто. Скасування пільг на ввезення автомобілів з Європи пропонується з 1 липня.

– Для всіх авто (окрім тих, що йдуть на потреби ЗСУ) скасовується пільга ПДВ та мита, акциз з 1 липня, – уточнив Железняк.

Три альтернативні проєкти щодо скасування пільг
У ВР зареєстрували 3 законопроєкти, які є альтернативними урядовому проекту закону #7418, який передбачає скасування безкоштовного розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

Автори законопроєкту 7418-1 пропонують дозволити учасникам бойових дій одноразово безкоштовно ввезти і розмитнити автомобілі, розраховані на 10 і більше осіб. Інші українці на період війни зможуть розмитнювати такі ж автомобілі за зниженими податковими ставками.
Автори законопроєкту 7418-2 пропонують дозволити безкоштовно розмитнювати автомобілі, розраховані на 10 і більше людей, вартістю не більше 8 тис. доларів. Термін дії пільги – до кінця військового стану, але не раніше 31 грудня 2022 року.
Після закінчення воєнного стану таку пільгу пропонують залишити для учасників бойових дій та для осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок бойових дій.

Автори законопроєкту 7418-3 пропонують на період дії воєнного стану залишити безплатне розмитнення автомобілів старше 5 років і вартістю менше 10 тис. доларів. На постійній основі пропонують прибрати високий акциз для б/в автомобілів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...