facebook

Названо найкорисніший алкоголь

У традиційного новорічного напою багато шанувальників, але не всі знають, що є 5 науково доведених фактів, що пояснюють, чому шампанське корисне для здоров’я.

24223-650x330-champagne-dans-une-coupe
Про це пише Headinsider.
1. Низькокалорійний напій
Келих червоного або білого вина містить від 135 до 200 калорій. Якщо слідкуєте за фігурою – вибирайте брют: це найбільш низькокалорійне шампанське (всього 95 калорій в одному келиху)
2. Запобігає втраті пам’яті
Вчені з британського Університету Редінга виявили, що від одного до трьох келихів шампанського щотижня добре впливають на стан мозку. Дослідження проводилося на щурах, половину з яких поїли шампанським кожного дня протягом шести тижнів. Потім піддослідні повинні були знайти вихід з лабіринту. З «тверезих» щурів до виходу дісталася лише половина, серед «п’яненькиз» з завданням впоралися 70%.
3. Корисне для шкіри
Воно наповнює шкіру антиоксидантами, а освітлені винні кислоти допомагають вирівняти тон шкіри, говорять дерматологи.
4. Корисне для серця
Так само, як і червоне вино. Два келихи в день добре впливають на систему кровообігу і знижують ризик серцево-судинних захворювань та інсульту.
5. Допоможе вживати менше алкоголю
Як і інші шипучі напої, шампанське швидко «дає в голову», завдяки чому вам потрібно менше випити, щоб розслабитися. А це як раз те, що сьогодні потрібно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...