facebook

Нардеп Деркач був завербований РФ для захоплення українських міст – СБУ (відео)

Служба безпеки України викрила агентурну мережу Головного управління Генштабу РФ, метою якої було сприяння ворогові у захопленні України. Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

За словами Дехтяренка, одним із учасників угруповання був народний депутат України Андрій Деркач, який, за даними слідства, займався створенням ряду приватних охоронних підприємств у різних галузях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України. Щодо нього Генеральним прокурором розпочато досудове розслідування.

Повідомляється, що оперативну розробку мережі вели давно, але остаточно спецслужба нейтралізувала її на початку війни, затримавши колишнього помічника нардепа Ігоря Колесникова.

“Власне, він, будучи негласним співробітником ГУ ГШ Росії з позивним “Ветеран”, був зв’язківцем та фінансовим кур’єром між спецслужбами Росії та Деркачем”, – зазначає Дехтяренко.

Вказується, що після затримання Колесніков пішов на угоду зі слідством та “дав багато цікавих показів”. У травні суд оголосив йому вирок за державну зраду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Колеснікова, Деркач був завербований у 2016 році. З ним особисто працювало найвище керівництво ГРУ – начальник управління Ігор Костюков та його перший заступник Володимир Алексєєв.

“Нардеп зокрема отримував кошти від ГУ ГШ РФ для створення приватних охоронних структур, які ворог планував використати для захоплення України. На реалізацію своїх планів ГРУ виділяло по 3-4 мільйони доларів США раз на кілька місяців. Як свідчать матеріали слідства, значна частина цих коштів осіла у кишенях Деркача”, – каже спікер СБУ.

За словами Колеснікова, при вході військ РФ в українські міста ЧОПи (“приватні охоронні підприємства”) мали забезпечувати проходження техніки, “сідати на броню з російськими прапорами, і таким чином забезпечувати мирний вхід до міст”.

Також Колесніков розповів, що ГРУ під час захоплення столиці планувало використовувати дві бригади спецназу та сили спецоперацій, які мали зайти з території Білорусі. Звідти – швидко просунутися до Києва, захопити Урядовий квартал та зібрати віче у Верховній Раді, яке б проголосувало за створення нового уряду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...