facebook

Жданов розповів про новий страх Путіна

За словами експерта, диктатору нічим “допомогти” охопленому протестами Узбекистану – вся армія РФ воює проти України.

Президент РФ Путін злякався офіційного прохання про військову допомогу з охопленого масовими протестами Узбекистану, вважає військовий експерт Олег Жданов.

Таку думку він висловив в ефірі ТСН.

Можливості “допомогти” Узбекистану у диктатора немає, оскільки в армії РФ катастрофічно не вистачає особового складу для війни в Україні, пояснює експерт.

“Річ у тім, що є інформація, що Путін був напружений і боявся, що Узбекистан запросить військову допомогу. Чому? Тому що сьогодні він не може віддати жодного солдата. Він хоче вирішувати питання часткової, але відкритої мобілізації. Тому що не вистачає особового складу”, навіть на поповнення втрат. Але Узбекистан не звернувся до РФ за військовою допомогою. І на сьогоднішній день є інформація, що там потроху протести вщухають і якось вони починають потроху врегулювати”,-говорить Жданов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Протести в Узбекистані – що відомо
В Автономній Республіці Каракалпакстан в Узбекистані пройшов рідкісний публічний протест проти запланованої конституційної реформи, яка змінить її статус. У новій редакції Конституції більше не буде згадуватися суверенітет Каракалпакстана або право на відділення.

Масові протести спалахнули вже 1 липня. За попередніми даними, мітинги жорстоко розганяють, в результаті є постраждалі і можливо загиблі.

2 липня президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв запропонував відмовитися від змін до Конституції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...