facebook

На Рівненщині влада заборонила забороняти російську церкву

Начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль привітав рішення Рівненської міськради заборонити розгляд питань “які роз‘єднують суспільство”.
Про це пише Гал-Інфо.

Сьогодні під час сесії Рівненська міськрада повинна була розглянути питання про заборону діяльності московської церкви в Україні. Однак розгляд цього питання провалили.

Як повідомив Коваль, міська рада Рівного вирішила “на період до припинення чи скасування воєнного стану встановити заборону (мораторій) на включення до порядку денного пленарних засідань ради та розгляд питань, проєктів рішень, заяв тощо, які роз’єднують суспільство, сіють між громадянами України протистояння, напруження та розбрат”.

Також Віталій Коваль одразу закрив коментарі під своїм дописом у фейсбуці через “заклики до міжетнічної ненависті, релігійних вбивств”, хоча жодного коментаря з закликами до “релігійних вбивств” під його дописом не було.

Зважаючи на суспільний запит, мова йде лише про питання заборони діяльності російської церкви (УПЦ, УПЦ МП, РПЦвУ, – ред.) на території Рівненської області. Розгляд цього питання успішно провалили обласні депутати Рівненщини, тепер черга дійшла і до міських обранців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що цей мораторій запроваджують як свідому відповідь на пряму загрозу існуванню української держави, спричинену агресією ворога, який відкрито прагне розколоти українське суспільство та знищити Україну.

Напередодні представники московського патріархату подали заяву в поліцію на голову Рівненської облради. Як повідомило Суспільне, заяву на Сергія Кондрачука подали зокрема “через створення штучної релігійної ворожнечі”.

Нагадаємо, рішення про заборону діяльності російської церкви нещодавно прийняла Львівська міська рада, а також звернення про заборону церкви, яка підтримує та фінансує російську агресію ухвалила Львівська обласна рада. Також російську церкву заборонили в низці інших областей та громад.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...