facebook

Ахметов заявив, що покидає медіабізнес і передає усі ліцензії державі

Інвестиційна компанія SCM, що належить Рінату Ахметову, вимушено виходить з медіабізнесу.

“Цього тижня “Медіа Група Україна” відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МГУ”, – наголосив сам Рінат Ахметов.

За його словами, це рішення продиктоване набранням чинності закону про олігархів.

“Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово казав, що не був, не є й не буду олігархом. Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах”, – пояснив Ахметов.

Медіхолдинг “Медіа Група Україна” – до якого, серед іншого, входять телеканали “Україна” та “Україна24” – тривалий час був однією зі сфер інтересів Ріната Ахметова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім того, він також має інтереси у гірничо-металургійному комплексі, енергетичних та страхових компаніях, банках, транспортному бізнесі, сільському господарстві, елітній нерухомості.

Головний актив, у якому Ахметов їх сконцентрував, – найбільша фінансово-промислова група України SCM.

Додамо, в Медіа Групу Україна входять: національний ефірний телеканал “Україна”; розважальний молодіжний телеканал НЛО TV; тематичний телеканал “Індиго TV”; тематичні телеканали “Футбол 1/2/3”, представлені також і в HD-версії; загальнонаціональний інформаційний телеканал “Україна 24”; регіональний “34 телеканал”; оператор супутникового мовлення Xtra TV; ОТТ-платформа OLL.TV; міжнародні канали Ukraine 1, Ukriane 2, NLO TV 2; продакшн-компанії “Теле Про”, “Допоможемо ТБ”; медіа-агентство повного циклу “Медіа Партнерство Баінг”; сайт segodnya.ua; кросплатформений проект Vogue UA.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...