facebook

Жінки, які стали на військовий облік, не зможуть виїжджати з країни без дозволу військкомату

Вже з 1 жовтня 2022 року жінки, які підпадають під дію наказу Міноборони № 313, мають стати на військовий облік. Незважаючи на те, що мобілізувати жінок поки не планують, вільно виїжджати за кордон вони все ж таки не зможуть.

Про це в ефірі ТСН повідомив екс-радник глави МВС, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів.

За словами Андрусіва, стати на військовий облік жінки можуть уже зараз, не чекаючи жовтня, але після постановки на облік, виїхати з країни вони зможуть, лише отримавши спеціальний дозвіл від військкомату.

“Ті жінки, які з 1 жовтня будуть на військовому обліку і багато хто вже там був, за тими професіями, які були раніше заброньовані, підпадають під загальні правила — вони можуть виїхати тільки відповідно до певного дозволу. Це те саме, що стосується чоловіків. Вони можуть виїхати, але їм потрібний для цього окремий дозвіл або внесення до спеціальної системи. Це стосуватиметься невеликої кількості жінок: 2-3 тис. осіб і цього ніхто не відчує”, – розповів Андрусів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...