Categories: Шоу-біз

Тарас Тополя жорстко пройшовся по зіркам, яким “важко” спілкуватись українською: “є такий діагноз імбецил”

Фронтмен гурту “Антитіла” Тарас Тополя, який з початку війни вступив у лави ТрО і зараз працює військовим парамедиком на фронті, висловився про мовне питання в Україні.

Зокрема, він жорстко відреагував на слова деяких зірок, яким “складно” перейти з російської на державну мову. У програмі Час:Online на 5 каналі артист заявив, що вважає подібні виправдання абсурдними.

Тополя порадив людям, які не можуть вивчити та перейти на українську мову, звернутися до лікаря.

“Коли людина, проживаючи стільки років в Україні, каже, що їй складно перейти на українську мову… Є такий діагноз у медицині – імбецил. Можливо, потрібно вести до лікаря – щелепу російськомовну міняти, вставляти імплант. Це дико, абсурд, я цього не розумію”, – поділився своєю думкою музикант.

За словами Тараса, він більше не може бути толерантним у цьому питанні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо раніше я був ще дуже толерантним у цьому питанні, бо мова – це як одяг. Ось людина звикла носити певний одяг, так звикла і до мови. Тут більше психологічний бар’єр. Коли людина каже: “Мені психологічно важко перейти” і зізнається в цьому чесно… І тут вступає в гру така штука, як “А давай я тобі допоможу, давай я тебе підтримаю”. А коли людина каже, що їй важко, тому що вона не може нею користуватися, тому що вона не знає мови – це діагноз”, – вважає виконавець.

Як приклад Тополя навів власні відносини з англійською мовою, яку він хоч і вчив, але до війни ніколи не використовував у побутовому спілкуванні і знав неідеально. Але від початку повномасштабного вторгнення РФ артист дав понад сотню інтерв’ю англійською мовою західним ЗМІ – адже було дуже важливо розповідати закордонній аудиторії правду.

“І от мені було важко згадати англійську мову. І пояснювати нею все, особливо на військову тематику. Але мені це потрібно було зробити. І вже на п’ятому, на сьомому, на п’ятнадцятому інтерв’ю мені стало легше, тому що я почав користуватися англійською мовою. Плюс, коли журналісти кажуть, що я досить непогано говорю і вони мене розуміють, це дало мені ще більшу впевненість у тому, що я все правильно роблю”, – поділився Тарас.

Нагадаємо, раніше Оля Полякова відреагувала на скандал через російську мову, в який співачка втрапила через те, що у своєму спільному з Машею Єфросиніною шоу “Дорослі дівчатка” вони відмовилися переходити на українську. Знаменитості продовжили вести свій YouTube-проєкт російською мовою, аргументуючи це тим, що їм так легше доносити свою думку.

Христина

Recent Posts

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

30 хв. ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

3 години ago

Вліплять штраф: якщо не зробити це перед виїздом машиною

Що необхідно перевірити водіям перед виїздом, щоб не нарватися на штраф Всі водії перед тим…

6 години ago

Черги біля ТЦК збільшилися: що приховують ті, хто штурмує військкомати – а ви далі сидіть вдома

У військкоматів стоять черги військовозобов'язаних чоловіків, проте не все так просто Спікер Полтавського обласного ТЦК…

7 години ago

Прижарить майже до плюс 30: синоптик Діденко попередила про рекорди цьогорічної весни

За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 2 травня, вночі ще комфортно, а вдень…

9 години ago

Оніміли навіть найзапекліші ухилянти: ТЦК почали по-новому вручати повістки – це миліше за котиків

Поки в ТЦК зібралися черги, українець із вдячністю отримав повістку У деяких ТЦК та СП…

19 години ago