facebook

Україна, Туреччина та ООН підписали угоду щодо розблокування експорту зерна

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар та генсек ООН Антоніу Гутерреш підписали угоду про експорт зерна.

Київ не буде підписувати прямої угоди з Російською Федерацією. Зазначається, що такий же дзеркальний документ 22 липня буде підписано Туреччиною, ООН та РФ.

Про це інформує телеканал “Дом” із посиланням на власні джерела.

Як повідомляло раніше Міністерство інфраструктури України, українська делегація на чолі з міністром інфраструктури України Олександр Кубраков 22 липня прибула в Стамбул на переговори щодо розв’язання проблеми, пов’язоної із блокадою Росією українського зерна.

“У рамках візиту українська сторона провела зустріч з генеральним секретарем Організації Антоніу Гуттерешем. В фокусі діалогу – ініціатива ООН щодо розблокування морських портів для експорту продовольства та гарантії безпеки для суден”, – йдеться у повідомленні відомства.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто зазначити, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що Україна та Росія не укладатимуть двосторонніх договорів. Також в ОП запевнили, що країна-терористка РФ не супроводжуватиме судна з українським зерном, інакше Україна надасть “негайну військову відповідь”. До того ж, усі перевірки транспортних кораблів здійснюватимуться спільними групами в водах у разі виникнення такої потреби.

Нагадаємо, РФ готова розблокувати експорт українського зерна в обмін на зняття санкцій щодо постачання зерна з Росії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...