facebook

Народні депутати підвищили собі зарплати та встановили надбавки

19 липня Верховна Рада ухвалила відповідну постанову. “За” проголосували 308 нардепів.
19 липня народні депутати проголосували за покращення фінансового забезпечення. Зокрема, за рахунок надходжень до бюджету від міжнародної допомоги їм виплачуватимуть надбавки. 18 липня у Раді було зареєстровано проєкт Постанови № 7561 про внесення змін до Постанови Верховної Ради “Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України”.

Авторами виступили речник Ради Руслан Стефанчук, перший віцеспікер Олександр Корнієнко, віцеспікер Олена Кондратюк, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, а також депутати різних фракцій: Ірина Геращенко, Сергій Соболєв, Юлія Клименко.

Тобто із коштів Державного бюджету, які відповідно до нещодавно внесених змін надійдуть до Держбюджту, зокрема від міжнародної допомоги, народним депутатам дозволяється фінансувати надбавки.

У пояснювальній записці йдеться, що “проєктом Постанови пропонується встановити, що кошти, передбачені Законом України «Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” від 9 липня 2022 р. № 2385-ІХ, можуть спрямовуватись на здійснення виплат, встановлених пунктом 2 Постанови Верховної Ради України “Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України” від 7 грудня 2021 р. № 2240-VIII.

Ці кошти можуть спрямовуватись на виплату надбавок народному депутату у розмірі, встановленому для членів уряду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проєкт ухвали також пропонує встановити розмір посадового окладу для народних депутатів України, які тимчасово не входять до складу комітетів Верховної Ради України. Таким чином депутати, які не входять до складу жодного комітету, також отримуватимуть 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...