facebook

Італія і далі постачатиме зброю Україні, якщо на виборах переможуть консерватори — Мелоні

Італія і далі постачатиме зброю та підтримуватиме Україну у війні з Росією, якщо на виборах переможе консервативний блок. Про це повідомила лідерка правої партії Брати Італії Джорджа Мелоні, передає Reuters.

За її словами, якщо консервативний блок переможе на майбутніх загальнонаціональних виборах, Італія продовжить надавати військову допомогу Україні.

Брати Італії на чолі з Мелоні були однією з небагатьох італійських партій, які повністю підтримали рішення прем’єр-міністра Маріо Драгі відправити зброю в Україну.

Зазначається, що партії Ліга та Вперед, Італія, які є політичними соратниками Мелоні, були “набагато більш двоїстими, відображаючи історично тісні зв’язки” з російським диктатором Володимиром Путіним.

21 липня Драгі вдруге подав у відставку, і президент Італії “взяв до відома” його прохання.
Драгі вже подавав у відставку. Він це зробив після того, як партнер по коаліції, популістський Рух п’яти зірок, не підтримав вотум довіри щодо боротьби з високою вартістю життя.
Рух п’яти зірок знову не підтримав його, також відмовилися голосувати й інші коаліційні партнери – партія експрем’єра Сільвіо Берлусконі Вперед, Італія та права Ліга. Хоч Драгі й виграв голосування щодо довіри у парламенті, правляча коаліція де-факто розпалася.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...