facebook

Стипендія-2017 для обраних: Кабмін визначив хто і скільки отримуватиме грошей

Нарешті чиновники визначилися. Порядок виділення виплат студентам з цього року, адже в січні стипендії виплачувалися за старим порядком, змінено структурно і ідеологічно.

«Стипендії діляться на дві частини. Це соціальні стипендії, які виплачуються не на кошти Міністерства освіти, а за рахунок коштів соціального страхування. Університет тільки здійснює формування списків студентів, які ці стипендії будуть отримувати. І є академічні стипендії, які можуть отримати студенти, які навчаються за державним замовленням. Ліміт цих студентів – від 40% до 45%», – інформує перший проректор ХНУ ім. Каразіна Юрій Холін.

Stypendija

Для порівняння, раніше стипендії отримували 70% бюджетників, тепер принцип розподілу змінено: отримують не всі потроху, а тільки обрані, проте в більшій кількості. Якщо раніше для отримання грошової винагороди бюджетнику було необхідно тримати середній бал за семестр вище четвірки, то тепер кожен бал, який отримує учень, має значення. І не тільки бал.

«Має значення рейтинг межах спеціальності серед студентів певного курсу. Не має значення сама оцінка, має значення рейтинг в межах курсу. Тепер кожен бал впливає на можливість отримувати стипендію. Середній бал студента складається на 93% з оцінок у балах за стобальною шкалою. А 7% – це можна отримати за успіхи в науковій, науково-технічної, спортивної та громадської діяльності», – розповідає перший проректор ХНУ ім. Каразіна Юрій Холін.

У кожному вузі критерії успішності, які приймаються до уваги, визначаються окремо. Десь спортивні успіхи – це 10% положення в рейтингу, десь- 3%. Так чи інакше, більшість закладів Першої столиці цим критеріям визначилися, і тепер все, чого чекають у вузах – державного фінансування. Воно, кажуть в університеті Каразіна, ще не надходило, однак час ще є – зазвичай стипендії студентам виплачують всередині місяця, тобто гроші повинні надійти до середини лютого.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тому про затримки говорити поки рано. Притому, нагадують у вузі, ті, хто в минулому семестрі досягли справжніх успіхів у навчанні, можуть в цьому місяці очікувати підвищену стипендію в розмірі до 2 тисяч гривень. Новий мінімальний розмір виплати – 1100 гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...