facebook

Путін виступив проти ядерної війни

Росія послідовно дотримується букви та духу Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, запевнив президент країни-агресора.

У ядерній війні не може бути переможців, і вона ніколи не має бути розв’язана. Про це заявив президент Росії Володимир Путін у зверненні до учасників конференції щодо розгляду дії Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ), повідомляє Інтерфакс у понеділок, 1 серпня.

“Як держава-учасниця ДНЯЗ та один з його депозитаріїв, Росія послідовно дотримується букви та духу Договору. Повністю виконані і наші зобов’язання в рамках двосторонніх домовленостей зі США щодо скорочення та обмеження відповідних озброєнь. Виходимо з того, що в ядерній війні не може бути переможців, і вона ніколи не має бути розв’язана, виступаємо за рівну та неподільну безпеку для всіх членів світової спільноти”, – йдеться у зверненні Путіна.

Він зазначив, що Росія “надає великого значення системі гарантій МАГАТЕ як перевірочному механізму ДНЯЗ і вважає вкрай важливим забезпечення її об’єктивного, деполітизованого та технічно обґрунтованого застосування”.

“Переконані, що всі країни, які дотримуються вимог ДНЯЗ, повинні мати право на доступ до мирного атома без будь-яких додаткових умов”, – наголосив Путін і додав, що Росія “готова ділитися з партнерами своїм досвідом у сфері атомної енергетики”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про реальність ризику ядерної війни і цю небезпеку “не можна недооцінювати”.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський, коментуючи ймовірність застосування ядерної зброї, сказав, що адекватна людина не використає її, але Росія це зробити може.

Також в Офісі президента заявляли, що Путін обговорює ядерний удар по Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...