facebook

Влада Берліна відмовилася проводити виставку знищеної в Україні російської техніки

Керівництво міста свою відмову аргументувало тим, що подібний захід є неприйнятним, оскільки торкається зовнішньополітичних інтересів Німеччини.
Влада Берліна відкинула заявку двох музейних операторів, які хотіли провести у місті виставку знищеної техніки зс рф. Про це повідомив нещодавно звільнений посол України в Німеччині Андрій Мельник.

За його словами, скасування виставки, на якій планували жителям Берліна продемонструвати знищену техніку зс рф, є справжнім скандалом.

Свою публікацію Андрій Мельник адресував пані меру міста Францисці Ґіффай та районному управлінню Мітте із закликом дозволити провести захід, який до цього проходив також у Києві, Варшаві, Вроцлаві, Познані та Празі.

“Я звертаюся з проханням скасувати це дивне рішення та дозволити танкову виставку в Берліні. Це означатиме справжню солідарність з Україною”, — додав дипломат.

За даними влади, під час відмови вони керувалися позицією Департаменту мистецтва, культури й історії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“На підтримку відмови від виставки наводяться два аргументи. З одного боку, цілком імовірно, що в знищеній бойовій техніці загинули люди, і тому її експозиція недоречна. Крім того, встановлення трофейних російських танків із нинішньої війни в Берліні торкнеться зовнішньополітичних інтересів ФРН. Також було сказано, що районний офіс Мітте може дати схвалення лише після обговорення з канцелярією Сенату чи федеральним урядом”, — йдеться у матеріалі видання Tagesspiegel.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...