facebook

Окупанти таки замінували ЗАЕС, а також – важливі комунікації в Херсоні: заява розвідки

Українська розвідка підтвердила інформацію про те, що російські війська замінували територію енергоблоків Запорізької АЕС в Енергодарі. Окрім того, окупанти замінували життєво важливі комунікації в тимчасово захопленому Херсоні.

У розвідці застерегли про можливе “повторення вже ядерної Оленівки”.

Про це в ефірі марафону “Єдині новини” на ТСН розповів представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони України, член Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

“Станом на зараз це офіційні вже, публічні підтвердження і міжнародної спільноти, і МАГАТЕ, що МАГАТЕ, ООН і всі структури не контролюють ситуацію на Запорізькій АЕС. Більше того, проведені і оприлюднені міжнародні розслідування, де чітко показано, як росіяни завозять зброю, техніку і вибухівку на територію енергоблоків. Є підтверджена інформація про замінування енергоблоків російськими окупаційними військами Запорізької АЕС в Енергодарі”, – заявив представник розвідки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Зрозуміло, що це ядерний шантаж і величезна небезпека. І сьогодні весь світ, як Україна, має бити на сполох, щоб зупинити можливе повторення різноманітних сценаріїв, один із яких у голові божевільного диктатора – це повторення вже ядерної Оленівки. Тому – так, це загальносвітова справа”, – наголосив Юсов.

Він зауважив, що у росіян є можливість продемонструвати жест доброї волі і передати контроль над ЗАЕС якщо не Україні, то хоча б міжнародній комісії і МАГАТЕ. А також – залишити станцію і не використовувати її як військовий склад, а громадян – як живий щит.

“Паралельно сьогодні маємо інформацію про те, що в Херсоні окупанти здійснили мінування життєво важливих комунікацій, серед яких газопостачання, електропостачання і водопостачання. Тобто це така стратегія терору і випаленої землі, до якої готуються росіяни перед неминучим наступом українських сил на півдні”, – зауважив представник ГУР.

Водночас він висловив переконання, що така стратегія загарбників не спрацює, тим не менш, “у розумі хворої диктатури бачимо ось такі речі”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...