facebook

Школи без укриття, навчання офлайн, учень за кордоном: міністри відповіли на запитання про освіту під час війни

На сьогодні 41% закладів освіти України готові до початку безпечного навчального процесу, тобто мають укриття. Проте ситуація відрізняється в залежності від регіону.

Щодо форми навчання, то учні шкіл з офлайн-освітою не будуть зобов’язані фізично відвідувати заклад, якщо цього не захочуть їхні батьки з міркувань безпеки.

Про це голова Міносвіти Сергій Шкарлет повідомив у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах.

“Приймати рішення по кожному окремому об’єкту (щодо форми навчання – ред.) буде керівник військової адміністрації. Але безпека – на першому місці і саме батьки вирішують – чи довіряють вони цьому укриттю, чи довіряють слогану про те, що “школа – це територія безпеки” саме в їхньому закладі освіти”, – сказав міністр.

Водночас голова МВС Денис Монастирський повідомив, що на сьогодні відомство проінспектувало понад 80% закладів освіти, де взагалі можливо говорити про початок офлайн-навчання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Серед них 41% на сьогодні мають відповідні укриття і можуть розпочинати відповідне навчання офлайн”, – сказав міністр, додавши, що офлайн-навчання не рекомендовано проводити у розташованих в зонах бойових дій закладах освіти.

Якщо у школі немає укриття
Монастирський також поінформував, якщо ж школа не має власного укриття, то учні мають прямувати до найближчого сховища в супроводі вчителя та закріпленого за школою надзвичайника. Укриття має бути розташоване не більше, аніж за 500 м від школи. У ньому мають бути аптечки, вода, а також працювати правоохоронці.

Як зауважив Шкарлет, під час прямування до укриття за учнів повністю відповідають учителі та керівник школи, як було і до війни під час освітнього процесу.

Якщо батьки не хочуть відпускати дитину до школи офлайн
“Якщо батьки вирішили навіть у школі, яка буде навчатися офлайн, не пускати свою дитину з міркувань безпеки в освітній процес в офлайн, кожній дитині буде забезпечено повноцінне навчання за її вибором”, – сказав міністр освіти.

Він додав, що в законодавстві вказані всі алгоритми дій щодо навчання кожної дитини або офлайн, або онлайн, або ж за змішаною системою.

Якщо діти за кордоном
“Діти, які за кордоном і будуть повертатися в середині навчального року, жодна дитина не буде відрахованою, не буде відсторонена від освітнього процесу”, – запевнив Шкарлет.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...