facebook

“Сформований маніяк”: чоловік ножем убив студентку прямо перед камерою, причина шокувала поліцію (ФОТО)

Вбивця студентки Одеського медуніверситету Юлії Строкіної все життя проведе у місцях позбавлення волі – так вирішив Чернігівський апеляційний суд. Місцеві жителі після вироку суду першої інстанції, який дав убивці 15 років за ґратами, боялися, що Олександр Самойленко знову вийде на “полювання”, але тепер справедливість перемогла.

Як інформує “Obozrevatel”, Юлія Строкіна навчалася в Одеському університеті. Влітку, після складання іспитів, вона проводила час у рідному домі на Чернігівщині. Розумниця, красуня, добра та чуйна – місцеві жителі кажуть, що всі дуже любили цю дівчинку. Обожнювали її і тато з мамою – Юля була єдиною дитиною.

Вночі 26 липня 2020 року в Семенівці сталася моторошна трагедія. Юля відпочивала з подружками, а коли поверталася додому, на неї напав невідомий. Не пограбував, не зґвалтував – одразу став завдавати ударів ножем. Після цього злочинець втік, залишивши свою жертву стікати кров’ю.

Юлю знайшов на вулиці її хлопець, який відпочивав цього вечора зі своїми друзями. Він викликав поліцію та швидку допомогу, але врятувати кохану не вдалося: Юля померла в лікарні.

Жорстокий злочин викликав шок у мешканців Семенівки: люди заговорили про маніяка. Практично відразу з’ясувалося, що злочинець засвітився на одній із камер відеоспостереження, проте якість запису була дуже поганою, тому впізнати когось було практично нереально.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вбивця потрапив на камеру
Вбивця потрапив на камеру

Досить швидко під підозрою опинився місцевий хлопець, який раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців. Його затримали вже в іншому населеному пункті – там, де жили його родичі.

Від дивака до вбивці

Як розповіли сусіди Олександра Самойленка, тривалий час із ним нічого не могли зробити.

“Спочатку Олександра вважали дивакуватим, потім стали боятися. Він знущався з тварин, потім перемкнувся на людей. Напав із молотком на чоловіка, причому цілився в голову. На нього писали заяви, але толку не було. У поліції говорили, що “в нього довідка”. Все змінилося, лише коли він убив студентку”, – поділилася жінка.

Правоохоронцям вдалося зібрати незаперечні докази провини Самойленка, хоча він наполегливо стверджував протилежне.

“Він витончено брехав слідству, намагаючись уникнути покарання. Стверджував, що три дні просидів у бібліотеці, де виконувачкою обов’язків директора працювала його мати. Говорив, що був закритий там, а мама приносила їжу. Намагався переконати слідство, що вбивця зовсім не він, а хлопець Юлії”, – розповів співрозмовник у правоохоронних органах.

Олександр Самойленко у суді.
Олександр Самойленко у суді.

Ба більше, Самойленко заявив, що до нього застосовували незаконні методи ведення слідства. Державне бюро розслідувань навіть відкрило кримінальне провадження, проте згодом закрило – нічого не підтвердилося.

Згідно з матеріалами НСРД, тієї ночі Олександру було байдуже кого вбивати: чоловіка, жінку чи дитину. Спочатку він переслідував чоловіка, якого вбити не встиг, оскільки той приєднався до товаришів. Після цього на очі йому потрапила красуня-студентка…

Не менш шокував досвідчених правоохоронців і мотив убивства: Самойленко розповів співкамернику, що дівчина для нього була фактично “жертовним ягнятком”, якого він убив для “очищення своєї душі від бруду”.

Місцеві жителі були переконані, що довгий час покривати “дивацтва” хлопця нібито допомагала його родичка, яка працює в медичній установі, та “підстраховувала з діагнозом”. Проте судово-психіатрична експертиза, яку провели після затримання Самойленка, визнала, що той має розлад особистості, але під час скоєння вбивства Юлії Строкіної Коваленко усвідомлював свої дії та керував ними. І що застосовувати до нього примусові заходи медичного характеру не потрібно. Тобто вбивця виявився осудним.

Мати хлопця навідріз заперечувала те, що він убивця, і була переконана, що її дитину обмовили. Розповідала, що після закінчення школи він успішно склав ЗНО, а потім вступив до Львівського національного університету ім. Івана Франка на економічний факультет. Трохи провчився, а потім захворів.Чи справді хвороба швидко прогресувала і чи можна було запобігти злочину – місцеві жителі й досі замислюються.

Є питання і до матері: чи розуміла вона загрозу для оточення від її сина? Адже під час негласних слідчо-розшукових дій правоохоронці зафіксували показову розмову. Олександр дорікав матері, що та не випрала його закривавлені речі. Ба більше, заявляв, що тепер ґвалтуватиме та вбиватиме.

Шокував і контент, який генерував майбутній вбивця у своїх акаунтах соціальних мереж: там публікувалися жорстокі тортури дівчат.

Маніяк за ґратами

Менський районний суд Чернігівської області визнав Олександра Коваленка винним у вбивстві та засудив до 15 років позбавлення волі. Але прокуратура оскаржила вирок, справедливо вимагаючи суворішого покарання.

У результаті Чернігівський апеляційний суд дав небезпечному вбивці максимально можливий термін – довічне позбавлення волі. Через два роки після вбивства у резонансній справі поставлено крапку.

Олександр Самойленко у залі суду.
Олександр Самойленко у залі суду.

Правоохоронці, з яким розмовляли журналісти, переконані: це врятує багато життів, оскільки “Самойленко – вже сформований маніяк”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...