facebook

Чому так сталося – не зрозуміло, але це точно не радіація: метеорологи пояснили запиленість повітря, яка налякала жителів

Сьогодні, 23 серпня, жителі Тернопільщини занепокоєні через пил, що стелиться областю. Як пояснили метеорологи, панікувти не треба, адже це – імла. Про це пише “Файне місто” з посиланням Тернопільський обласний гідрометцентр.

Згідно даних, станом на 15:00 годину в Тернопільській області спостерігалося атмосферне явище, яке називається “імла”.

– Імла – це суцільне помутніння повітря, обумовлене наявністю в ньому завислих частинок пилу, промислового диму або диму іншого походження. Під час імли віддалені предмети часто набувають сіруватого відтінку. Імла відрізняється від серпанку незначною вологістю повітря. Видимість під час імли менше 10 км, – зазначили у гідрометцентрі.

Інформації про джерело виникнення даного явища на території Тернопільської області наразі немає. Як додали в Українському гідрометцентрі, пильна імла не є якимось аномальним чи небезпечним явищем в Україні і повторюється у таких масштабах кілька разів на рік, якщо складаються сприятливі синоптичні умови. Найближчими днями синоптична ситуація над Україною збережеться без істотних змін, тож ймовірно, що прозорість атмосфери залишиться зниженою, але приводів для занепокоєння у зв’язку з цим немає.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...