facebook

Польща: українка попросила чек у магазині й стала жертвою нападу

У місті Бидгощ чоловік напав з ножем на українців через їхню національність.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на сайт місцевої поліції, інцидент стався минулого тижня в одному з магазинів. Двоє громадян України (чоловік та жінка) одночасно робили там покупки. Неприємності почалися, коли жінка попросила у продавчині чек.

Це не сподобалося іншому клієнту – поляку. Почувши, що поруч українка, той почав ображати її, при цьому вживав грубу нецензурщину. Боронити жінку спробував громадянин України, який також знаходився в магазині. Після цього агресор переключився на нього: вихопив ножа й ударив чоловіка рукояткою. Потім він вдарив в обличчя українку, а на додачу ще й вихопив з її рук телефон та розбив його об підлогу. Вся сцена агресії супроводжувалася погрозами вбивства на адресу українців та образами на національному підгрунті.

На місце події викликали поліцію та “швидку”, однак перед їхнім приїздом нападник вже зник з магазину. Слідчі швидко встановили особу злочинця. Ним виявився 44-річний житель Гданська, який приїхав до друзів у Бидгощ. Уже наступного дня після інциденту до нього додому прийшли правоохоронці. Двері їм не відчиняли, тож їх довелося вибити. Зловмисника затримали. Йому висунули звинувачення у нападі на громадян України через їхню національну приналежність, а також у погрозах убивством, пошкодженні майна та посяганні на тілесну недоторканність.

Суд постановив заарештувати гданчанина на три місяці. За скоєне йому “світить” до 5 років позбавлення волі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...