facebook

Італія виділяє 2 млн євро на розмінування деокупованих територій України

Міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луїджі Ді Майо під час візиту до України оголосив про долучення країни до відновлення українських територій, зокрема гуманітарного розмінування.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу Міністерства внутрішніх справ України.

Під час зустрічі з главою МВС Денисом Монастирським, із яким він співголовує в Україно-Італійській раді з економічного, промислового і фінансового співробітництва, Ді Майо оголосив про виділення двох мільйонів євро для гуманітарного розмінування на деокупованих територіях.

“Багато італійських великих та малих міст мають підписані меморандуми про співпрацю з українськими містами. Це братерство між містами, яке народилося або до війни, або під час неї. І ми хочемо використати цей канал для того, щоб працювати у напрямі відновлення України. Починаючи від сьогодні, Італія як на найвищому державному рівні, так і на місцевих рівнях зможе приєднатися до проєктів відновлення України”, – зазначив очільник МЗС Італії.

Він також уточнив, що частину обладнання для розмінування Італія зможе передати українським рятувальникам найближчим часом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Своєю чергою Денис Монастирський також висловив подяку Міністерству внутрішніх справ Італії та його очільниці Лучані Ламорджезе за прийом у Мілані членів сімей співробітників системи МВС України, які залучені у відсічі російській агресії. 26 квітня в Мілан прибули 88 людей.

Окрім того, сторони обговорили прискорення ратифікації підписаної в червні минулого року міжурядової Угоди про українсько-італійське поліцейське співробітництво.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...