facebook

У Польщі п’яний українець скалічив молодого поляка. Є вирок суду

У місті Щецин громадянин України автівкою збив 22-річного поляка, чим завдав йому важких травм. Інцидент трапився ще у 2020 році, однак лише зараз суд виніс вирок для українця.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на wnp.pl, наприкінці грудня 2020 року 22-річний громадянин Польщі побачив автомобіль, який їхав з вимкненими фарами та “петляв” під час руху. Молодий чоловік запідозрив, що водій нетверезий, тож поїхав за ним, щоб спробувати затримати.

Біля автозаправної станції авто зупинилося, тож поляк підійшов й заговорив до водія через відчинені двері. Водій, громадянин України, був п’яний. Під час розмови він раптово почав їхати назад, в результаті чого збив громадянина Польщі й протягнув його автівкою понад 30 метрів на швидкості близько 43 км/год. Це пізніше встановить слідство. Медики діагностували в потерпілого тяжкі тілесні ушкодження, в тому числі черепно-мозкову травму, травму обличчя та грудної клітини. В подальшому ці травми призвели до невиліковної хвороби та втрати працездатності молодого чоловіка.

Прокуратура звинуватила українця у нетверезому керуванні та замаху на вбивство, й вимагала для нього 25 років позбавлення волі. Обвинувачений лише в суді вибачився перед батьками потерпілого і сказав, що “злякався, і просто так вийшло”. Суд розцінив це як нещире каяття та відсутність жалю за скоєним. Крім того, з огляду на відстань, яку українець протягнув потерпілого, суд відкинув аргумент захисту про те, що той діяв ненавмисно.

Окружний суд у Щецині засудив громадянина України до 13 років і 2-х місяців позбавлення волі. Також він повинен заплатити 100 тис зл батькам потерпілого. Вирок не є остаточним і може бути оскаржений. Батьки молодого поляка вважають, що таке покарання для засудженого є занадто м’яким, бо їхній син став інвалідом та повинен проходити реабілітацію все життя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...