facebook

Італія заарештувала 11 вілл у близького до путіна олігарха – ЗМІ

Влада Італії конфіскувала 11 вілл у російського мільярдера та друга президента рф путіна в’ячеслава кантора.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Moscow Times.

Рада Євросоюзу розпорядилася конфіскувати активи кантора ще в середині квітня 2022 року після запровадження стосовно росіянина персональних санкцій. Але через складне переплетення трастів, які володіли його нерухомістю, це вдалося зробити лише у серпні.

Італійська нерухомість кантора розташовувалась на Сардинії. Одна з вілл, яка опинилася під арештом, межує з літньою резиденцією експрем’єра Італії Сільвіо Берлусконі. Крім того, частина арештованих вілл колись була куплена у сім’ї італійського політика, зокрема Primavera та Dolce Drago.

Газета L’Unione Sarda із посиланням на джерела, близькі до кантора, уточнює, що в будинку в Пунта-Ладі деякий час жили українці, які втекли від війни. Видання пояснює це тим, що дружина російського мільярдера Ганна Кантор — українка за походженням.

Європейська преса називає мільярдера одним із друзів президента росії володимира путіна. До санкцій в’ячеслав кантор був основним власником виробника мінеральних добрив «Акрона», його статки Forbes оцінюють у $4,6 млрд. У рейтингу 2022 року кантор посідає 27-е місце. Після запровадження санкцій бізнесмен передав свою частку в управління менеджменту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що навесні влада Великої Британії розпочала розслідування стосовно двох благодійних організацій, у яких бере участь бізнесмен: «Благодійний фонд кантора» та «Всесвітній форум пам’яті Голокосту». Рахунок фонду кантора було заморожено.

Як повідомляв Укрінформ, на одній із вілл російського пропагандиста володимира соловйова, розташованій на озері Комо в Італії, сталася пожежа.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...