facebook

Лікарчук про шкільну форму та закладені елементи ідеології

Автор: Ігор Лікарчук, екскерівник Українського центру оцінювання якості освіти.

Уже кілька років поспіль напередодні Першого вересня і випускних вечорів я наполегливо і невтомно розпочинаю в групі боротьбу із таким залишком радянсько-російської системи освіти, як учнівська форма для дівчат у вигляді фартухів і суконь спеціального крою.

На щастя, щороку подібного карнавалу в наших школах стає все менше і менше.

Але не зменшується кількість і тих, хто не втомлюється ганити мене, бо замахнувся на «святе»: адже це «традиція, таке носили наші бабусі, це юність тощо.

Сьогодні в Інтернеті натрапив на світлину, яка промовисто підтверджує ту думку, котру я висловлював не раз: «Навіть у шкільній формі закладені певні елементи ідеології. У цьому випадку – ворожої рашистськоі ідеології».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб переконатися в цьому, уважно подивіться на скриншот. Можливо, хоч після його перегляду ті, хто так наполегливо турбується про збереження радянсько-російських традицій у нашій освіті, зрозуміє шкідливість та аморальність такої турботи.

Особливо після усвідомлення тих бід, нещасть і смертей, які рашизм приніс на нашу землю.

А тим, хто у найближчому майбутньому збирається знову рекомендувати ученицям українських шкіл одягнути карнавальні костюми, покажіть ці фотографії…

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...