facebook

“Могутня гроза суне на ці області, заморозки і холодні потоки води накриють цей регіон”: синоптики про погану погоду

Мешканців України попереджають про подальше похолодання. Осінь несе холод, заморозки та крижані опади. Жителям деяких регіонів варто готуватися до значних осінніх злив.

Як інформує “meteoprog”, найближчими днями на території більшої частини нашої країни переважатиме холодна погода і лише на крайньому заході України та на Закарпатті температурний фон відповідатиме кліматичній нормі.

Стійкі північно-західні потоки принесуть нам холодну повітряну масу арктичного походження.

Внаслідок цього, у першій половині нового тижня у північних областях та на Поліссі можливі заморозки у нічний час як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі.

Проте, ближче до вихідних, температура поступово підвищиться у більшості областей України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оскільки переважатиме поле підвищеного тиску, то істотних опадів не передбачається, хоча місцями все ж таки пройде невеликий дощ, у західних областях у другій половині тижня очікуються помірні опади.

У нічний та ранковий час місцями по низинах та балках можливе формування туманів із погіршенням дальності видимості до 200 – 500 метрів.

У середу, 7 вересня, по всій території України буде сухо та малохмарно. Вночі місцями не виключені тумани. Вітер північно-західний, 5 – 10 м/с. Мінімальна температура вночі коливатиметься в межах +3…+8 °С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки до -3 °С, вдень +16…+21 °С.

У четвер, 8 вересня, вночі без опадів, вдень та ввечері на крайньому заході країни почнеться невеликий дощ. Вітер у західній частині змінних напрямків, 3 – 8 м/с, на решті території західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі становитиме +4…+9 °С, у західних областях розпочнеться потепління, тут до +12 °С. Вдень максимальна температура становитиме +18…+23 °С, на півдні та крайньому заході до +25 °С.

У п’ятницю, 9 вересня, у західних регіонах очікується дощ, подекуди значний. На решті країни переважно без опадів. Вітер східної чверті, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі підвищиться до +7…+12 °С, вдень до +20…+25 °С, на півдні України подекуди +26…+28 °С.

На вихідні, 10 – 11 вересня, в Україні очікується зміна погодних умов. Температурний фон коливатиметься близько до норми, у більшості областей пройдуть дощі і посилиться вітер переважно південної чверті.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...