facebook

У ВР зробили крок до дозволу українцям самостійно збільшувати пенсії

Даний законопроект спрямовано на покращення ситуації з соціальним забезпеченням конкретних осіб, наголосили у “СН”.

Сьогодні Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні (реєстр. 7649), який було ініційовано народним депутатом України Лесею Забуранною разом з колегами.

Про це нардеп від “Слуги народу” повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За даними Пенсійного фонду України, станом на 1 квітня 2022 року середній розмір пенсії в солідарному рівні становив 4 370,45 гривень. З 01 липня 2022 року мінімальна пенсія складає 2027 гривень.

Даний законопроект спрямовано на покращення ситуації з соціальним забезпеченням конкретних осіб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Запропоновані зміни до чинного законодавства передбачають можливість добровільної сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно договору, що укладається з Пенсійним фондом України (в електронній формі через Портал “Дія”, у тому числі з використанням мобільного додатка “Дія” або веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду).

Такий договір також можна буде укласти на користь третьої особи, крім осіб, інформація про яких відсутня в інформаційній базі системи персоніфікованого обліку.

“Це створює передумови для вирішення певною мірою питання пенсійного забезпечення в майбутньому тих людей, які мають не значні внески і матимуть, відповідно, незначний розмір пенсійного забезпечення. Добровільні внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування зможуть сплачувати громадяни, які досягли 16-річного віку та не належать до осіб, яким призначено пенсію у солідарній системі. При цьому платник зможе самостійно визначати розмір страхових внесків, періодичність та строки їх сплати”, – наголосила Забуранна.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...