facebook

У віці 96 років зупинилось серце королеви Великобританії Єлизавети ІІ.

Сьогодні, 8 вересня, зупинилось серце королеви Великобританії Єлизавети ІІ.

Ще зранку повідомлялось про погіршення стани королеви. У Букінгемському палаці зазначили, що лікарі стурбовані станом здоров’я британської королеви Єлизавети II, а їй рекомендували перебувати під медичним наглядом. Одразу ж після цієї новини до замку прибули син та онук Єлизавети ІІ. Проте дива не трапилось, у віці 96 років серце королеви зупинилось.

2 червня 1953 р. у Вестмінстерському абатстві Єлизавету ІІ коронували. Це була перша коронація, що транслювалась телебаченням, хоча спочатку ідея телетрансляції мала багато противників, які вважали, що вона порушить сакральність моменту.

Єлизавета станом на 17:30 9 вересня 2015 року була монархом, який в історії Великої Британії правив найдовше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хто ж її замінить?

1 місце
Чарльз, принц Уельський

Принц Чарльз має право зайняти британський королівський престол як старший син Єлизавети II. Він також має титул герцога Корнуольського і є найстаршим спадкоємцем в історії Великої Британії. У 1958 році Чарльз отримав титул принца Уельського. Журналісти часто жартують, що так довго, як очікує Чарльз своєї черги на трон, не чекав ще ніхто. Чарльз вже давно виконує багато доручень королеви від її імені.

 

2 місце
Вільям, герцог Кембриджський

Принц Вільям є старшим сином принца Чарльза. Народився 21 червня 1982 року в Лондоні. При народження йому дали чотири імені – Вільям Артур Філіп Луї.Багато експертів вважають, що саме Вільям стане новим королем Великої Британії і правління його батька Чарльза якщо і матиме місце, то триватиме не дуже довго (знову ж таки потрібно враховувати вік принца Уельського).

3 місце
Джордж, принц Кембриджський

Принц Джордж є первістком у шлюбі герцогів Кембриджських. Він народився у 2013 році і ця подія стала визначною для монаршої сім’ї та в історії існування Великої Британії, адже це другий випадок народження правнука правлячого монарха і третього прямого претендента на трон.
Повне ім’я маленького принца – Джордж Александр Луї. Джорджем його назвали на честь батька королеви, Георга VI, Александром – на честь другого імені Єлизавети ІІ, Луї – на честь дядька принца Філіпа, Луїса Маунтбеттена.

4 місце
Шарлотта, принцеса Кебриджська

2 травня 2015 року герцогиня Кембриджська Кетрін народила доньку. Дівчинку назвали Шарлотта Елізабет Діана. Принц Вільям при виборі імені для доньки вшанував пам’ять загиблої матері принцеси Діани. Згідно з чинними в британській монархії правилами титулування осіб, які належать до королівської родини, одразу після народження дитина має право іменуватися Її Королівська Високість Принцеса Шарлотта Кебриджська. На момент народження дівчинка зайняла четверте місце у черзі прямих спадкоємців трону.

5 місце
Луї, принц Кембриджський

П’яте місце в лінії успадкування британського престолу посідає принц Луї – третя дитина принца Вільяма та Кейт Міддлтон. Він народився 23 квітня 2018 року. Повне ім’я хлопчика – Луї Артур Чарльз. Перше ім’я новонароджений отримав на честь Луїса Маунтбеттена – дядька принца Філіпа. Друге своє ім’я він отримав на честь короля Артура І.

6 місце
Принц Гаррі

Зараз шосте місце посідає принц Гаррі, а його син Арчі, незважаючи на те, що, не отримав титул принца після свого народження, йде слідом за батьком, посідаючи сьоме місце. 2020 року Гаррі та його дружина Меган склали з себе обов’язки, пов’язані з королівською родиною, і переїхали до США, але це не позбавляє принца права на престол, хоча, звичайно, навряд чи він йому колись дістанеться. 4 червня 2021 у пари народитилася дочка Лілібет, вона посідає восьме місце в черзі.

9-11 місце
Герцог Йоркський Ендрю і його доньки

Син королеви — принц Ендрю зміщується на 9 місце. Скандальна репутація герцога навряд чи колись дозволить йому зійти на трон, хоча корони йому не бачити не тільки з цієї причини. Його старша дочка принцеса Беатріс посідає десяте місце, а її дочка Сієнна, яка народилася у вересні 2021-го – одинадцяте. Відповідно молодша сестра принцеси Беатріс – принцеса Євгенія тепер опустилася на дванадцяту сходинку. В лютому 2021-го принцеса Євгенія народила спадкоємця — сина Августа Філіпа Гоука Бруксбенка, який теж малоймовірно колись отримає корону, але після мами посідає тринадцяте місце.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...