facebook

Україна увійшла до трійки світових лідерів з використання криптовалюти

Україна — у трійці світових лідерів з використання криптовалюти. Перше місце займає В’єтнам, на другому Філіппіни.

Дослідження опублікувала аналітична блокчейн-компанія Chainalysis.

За словами аналітиків, ринки, що розвиваються домінують в рейтингу. Україна потрапила в категорію країн з доходом нижче середнього. Інші країн з аналогічним рівнем доходу, що увійшли до рейтингу: В’єтнам, Філіппіни, Україна, Індія, Пакистан, Нігерія, Марокко, Непал, Кенія та Індонезія.

“Користувачі в країнах з доходом нижче середнього і вище середнього часто покладаються на криптовалюту для відправки грошових переказів, збереження своїх заощаджень та задоволення інших фінансових потреб, унікальних для їх економіки. Ці країни також схильні покладатися на біткоїни і стабільні монети більше, ніж інші країни”, — зазначають аналітики.

За словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, команда Мінцифри працює над розвитком та легалізацією криптоіндустрії в Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Розробили профільний закон “Про віртуальні активи”, який у березні підписав Президент. Разом з Комісією з цінних паперів та фондового ринку продовжуємо роботу над законопроєктом про внесення змін до Податкового кодексу України, щоб визначити оподаткування операцій з віртуальними активами”, — написав Федоров.

Він додав, що команда Мінцифри хоче створити в Україні сприятливі умови для розвитку криптобізнесу, “щоб світові криптокомпанії могли легально заходити в Україну та вести бізнес, використовуючи банківську систему, а українці — декларувати та захищати свої доходи у віртуальних активах”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...