facebook

Бабине літо 2022 в Україні: що кажуть синоптики і народні прикмети

Коли в настане бабине літо 2022 в Україні і скільки українці зможуть насолодитися останнім теплом – читайте на УНІАН.

Після надзвичайно похмурої і холодної першої половини вересня українці з нетерпінням очікують бабиного літа, щоб насолодитися останнім теплом цього року. УНІАН розповість, коли бабине літо очікують синоптики та народні прикмети погоди.

Коли бабине літо 2022 за прогнозами синоптиків
За даними синоптика Ігоря Кибальчича, бабине літо 2022 у західних областях України настане приблизно в другій половині місяця після довгих температурних коливань і циклонів. А в інших частинах країни довгоочікуване потепління настане тільки на початку жовтня.

Синоптик Наталія Голеня в коментарі РБК відповідає, що зазвичай бабине літо очікується в жовтні, але поки що точно назвати дати не можна. Бабиним літом можна назвати період, коли температура протягом п’яти днів піднімається до +15-20 градусів.

Більш конкретну дату початку і кінця бабиного літа називає метеорологічний сайт Wisemeteo. За їх прогнозом, бабине літо в Україні почнеться приблизно 28-29 вересня, коли температура різко підніметься до +18 градусів. До цього весь вересень буде прохолодно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Триватиме бабине літо 2022 приблизно тиждень. Весь цей час погода буде сонячною і сухою. З 8 жовтня температура повітря поступово знижуватиметься і період тепла закінчиться. Більше в жовтні теплих днів, за даними сайту, очікувати не варто, зате місяць буде дуже сонячним.

Також сайт Wisemeteo вказав, коли в Україні випаде перший сніг. За даними сайту, це трапиться в останніх числах листопада.

Народні прикмети про бабине літо
Народні прикмети не підтверджені науково і рідко збуваються, особливо в наш час, коли клімат швидко змінюється. Але наші предки судили про бабине літо за наступними прикметами.

Якщо у вересні прогримів грім, то в жовтні настане бабине літо.
Якщо на початку жовтня листя ще зелені, то бабине літо буде затяжним.
Під час потепління літає багато павутини в повітрі – бабине літо буде прохолодним і коротким.
Якщо бабине літо почалося з веселки, то воно буде затяжним і спекотним.
Якщо на бабине літо кусають комарі і квакають жаби, то воно триватиме довго.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...