facebook

Байден: Росія безсоромно порушила основи хартії ООН

Основи хартії ООН – під атакою тих, хто перекручує її для своїх політичних інтересів.

Президент США Джо Байден заявив, що постійний член Радбезу Організації Об’єднаних націй – Росія – безсоромно порушила основи хартії організації.

Про це йшлося під час виступу Байдена на Генасамблеї ООН.

Байден наголосив, що цю війну “обрала одна людина”, натякаючи на Володимира Путіна.

“Постійний член Радбезу ООН вторгнувся у свою сусідню країну. Росія безсоромно порушила основи хартії ООН. Путін знову погрожував Європі ядерною зброєю. І тепер Росія набирає ще більшу кількість солдатів, Росія намагається зорганізувати фейковий референдум. І це є безпосереднім порушенням хартії ООН”, – сказав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Байден спростував тезу росіян, якою Путін виправдовував вторгнення 24 лютого, про нібито “загрозу” для РФ.

“Ніхто Росії не загрожував, і ніхто, крім Росії, не шукав цього конфлікту. Ми попереджали, що цей конфлікт буде. Ми намагалися уникнути, але він (Путін – УНІАН) сам висловився так, щоб не було ніяких сумнівів. Путін заявив, що Україна була створена Росією. І ніколи, цитую, не мала реальної держави. Десятки шкіл, лікарень, центрів культури і музеїв знищені. Ми бачили й страшніші злочини – масові захоронення, тіла, на яких були сліди тортур. Ця війна має на меті знищити Українську державу, знищити право українців на окремий народ”, – зазначив американський лідер.

США хочуть закінчити цю війну на справедливих умовах, додав Байден: “Але ви не можете захопити іншу територію силою. Єдина країна, яка стоїть на цьому шляху, – Росія. Отже, кожен з нас зобов’язується чітко і ясно заявити: Україна має ті ж права, які має кожна суверенна країна. Ми будемо солідарні з Україною, ми будемо проти агресії Росії – крапка”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...