facebook

У Росії дали 3 роки в’язниці хлопцеві-пацифісту, який спалив опудало у військовій формі

У Росії засудили хлопця, який спалив опудало у військовій формі.

Таким чином він висловив свій протест проти війни в Україні.

Про це повідомляє SOTA.

Василеостровський районний суд Санкт-Петербурга засудив Ігоря Мальцева до 3 років та 8 місяців позбавлення волі за спалювання на Масляну опудала у військовій формі.

Хлопця визнано винним за частиною 2 статті 213 КК РФ (“Хуліганство за мотивами політичної ворожнечі, вчинене групою осіб за попередньою змовою”). Покарання активіст відбуватиме у колонії загального режиму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Прокуратура вимагала для Мальцева 5 років ув’язнення. Слідство дійшло висновку про те, що Мальцев спалював опудало через ненависть до російських військовослужбовців.

Під час розслідування Ігор Мальцев заявив, що спалив опудало, бо виступав проти війни в Україні і вбивства людей. Також він пояснив, що не вступав у злочинну змову з Софією Семеновою (іншою обвинуваченою у справі про спалювання опудала). Про те, що Семенова знімала процес спалювання опудала, Ігор Мальцев дізнався після свого затримання.

Мальцев зазначив, що виступає проти проведення спеціальної військової операції на території України та є переконаним пацифістом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...