Categories: Війна

Лиман узятий. Кремінній приготуватися. Скільки залишилося пройти ЗСУ до Луганської області

“Українська армія активно видавлює росіян з Донецької області. Ті не встигають окопатися. Слідом за Лиманом настане черга Кремінної та Сватового в Луганській області. Тому є всі передумови”. Думка.

Відсутність якісного та кількісного резерву не дозволяє росіянам формувати ударні угруповання. Звертаю увагу на такий феномен: контрнаступальні дії ЗСУ спочатку виглядають як бойові дії тактичного рівня, але раптом перетворюються на успіх оперативного масштабу.

Це результат путінської мобілізації, яку він з тріском провалив. Армії Росії вдається лише поповнювати особовий склад, що вибув, але не збільшувати його. Тому стримувати натиск наших військ банально нема кому.

Радісна новина: ЗСУ увійшли в Торське. До кордону з Луганською областю — не більше 9 км, а до Кремінної — приблизно 21 км.

Російська пропаганда стверджує, що окупанти у Кремінній створюють неприступний оборонний рубіж. Але якщо подивитися на те, що пишуть у своїх пабліках не пропагандисти, а російські мобіки, як вони скаржаться на катастрофічну нестачу людей та вогневу підтримку, то повірити у зведення серйозної лінії оборони важко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мої висновки про те, що окупанти не зможуть ефективно протидіяти наступальному валу українських військ, підтверджується. Просування ЗСУ настільки динамічне, що не дозволяє противнику зупинитися, перепочити та зайняти оборону.

Швидше за все, на Луганському напрямку росіяни організовано відступатимуть до лінії розмежування, яка існувала до лютого, сподіваючись зачепитися за укріпрайони, що будувалися з 2014-го. Потім те саме їх чекатиме на Донецькому напрямку, бо фронт треба буде вирівнювати.

Лиман упав, наступна — Кремінна. Це спричинило появу в російському пропагандистському середовищі чергового крилатого мему, звучить він так: “Почекайте кілька днів, буде ще гірше”. Тут вони не помиляються. Картковий будиночок починає валитися. Переможемо!

Христина

Recent Posts

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

2 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

3 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

5 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

7 години ago

Вліплять штраф: якщо не зробити це перед виїздом машиною

Що необхідно перевірити водіям перед виїздом, щоб не нарватися на штраф Всі водії перед тим…

10 години ago

Черги біля ТЦК збільшилися: що приховують ті, хто штурмує військкомати – а ви далі сидіть вдома

У військкоматів стоять черги військовозобов'язаних чоловіків, проте не все так просто Спікер Полтавського обласного ТЦК…

12 години ago