facebook

Українка з паспортом РФ хотіла вивезти у Польщу сотні тисяч доларів і євро

Під час проходження контролю жінка не подала працівнику митниці належно оформлену декларацію.

Інспектори пункту пропуску Рава-Руська – Гребенне разом із прикордонниками затримали українку, яка намагалася перевезти через кордон круглу суму у валюті. Про це повідомляє Державна митна служба.

48-річна мешканка Донецької області їхала рейсовим автобусом Енергодар–Варшава до Польщі. Під час проходження митного контролю жінка не надала працівнику митниці належно оформлену декларацію та дозвільні документи на переміщення валютних цінностей. У письмових поясненнях вона зазначила, що переміщала 170 000 євро та 153 000 доларів для особистих потреб. Також у неї виявили паспорт Російської Федерації.

У митній службі зазначили, що перевезення незадекларованих грошей є порушенням митних правил, зокрема ч. 1 ст. 471 Митного кодексу України (недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, у сумі, що перевищує дозволений законодавством України для їх переміщення без письмового декларування).

Також, що за це визначено штраф у розмірі 20% із суми, що перевищує дозволену для переміщення валютних цінностей без письмового декларування, згідно з офіційним курсом Нацбанку на день вчинення порушення митних правил.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...