Categories: Цікаво

Чого нам варто повчитись у австралійців

Лія Вандервельд, сертифікований спеціаліст із здорового харчування, спостерігаючи за життям австралійців, виділила 12 особливостей, яких нам варто повчитись в них.

Лія Вандервельд, сертифікований спеціаліст із здорового харчування, після переїзду зі Штатів в Австралію засвоїла кілька чудових уроків, якими ми сьогодні вирішили поділитись із вами.

Отож, що саме так характерно для австралійців і чого варто у них повчитись.

Переїхавши в Сідней із Нью-Йорка, Лія Вандервальд прожила там разом із своїм чоловіком майже 4 роки. За цей час їй вдалось добре “розгледіти” австралійців, їхні уподобання та звички.

За її словам, австралійці дуже дружні та енергійні люди. Вони показали їй як жити не лише добре, але й щоб це було корисно для здоров’я.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Які вони — австралійці?

1. Вони цінують відпустку

Більшість із австралійців використовують свою відпустку частинами, таким чином, протягом року вони мають змогу кілька раз відпочити від роботи. А тому, коли повертаються з відпустки, то добре почуваються і серйозно ставляться до своїх обов’язків.

Варто також зазначити, що це стосується і майбутніх студентів: вони можуть взяти академічну відпустку, щоб після школи та перед університетом подорожувати чи займатись тим, що їм подобається.

2. Їхній день починається зранку

Багато австралійців прокидаються разом з сонцем, тренуються, і йдуть на роботу на 8:30. Адже нема нічого прекраснішого за те, щоб почати свій ранок з того, що змушує чудово почуватись.

3. Тренування — один із пріоритетів

В Сіднеї навіть о 6 годині ранку постійні затори, але не на дорогах, а на пляжі. Навіть о такій ранній годині ви зустрінете там безліч активних людей, які бігають, плавають чи просто прогулюються.

4. Вони регулярно гуляють на свіжому повітрі

Погода в Австралії чудова. Цілий рік через відсутність суворої зими ви маєте можливість отримувати на свіжому повітрі необхідний для організму вітамін D. Прекрасні пляжі та тропічні ліси заохочують людей виходити з домівок та насолоджуватись природою.

5. Вони із розумом ставляться до засмаги

Хоча австралійці обожнюють пляжний відпочинок, вони також стикаються із серйозною проблемою, пов’язаною із ультрафіолетовими променями.

А тому там проводяться кампанії, які заохочують людей до захисту від сонця та регулярних перевірок шкіри.

6. Сніданок — це звичка

В Сіднеї існує ціла традиція сніданку. Кафе та ресторани там відкриваються рано навіть на вихідних. Для австралійців сніданок — це частина здорового способу життя, який наповнений великою кількістю свіжих фруктів, авокадо, яєць.

7. Наявний великий вибір продукції, яка завжди доступна

Незважаючи на пори року, у них завжди є сезонні фрукти та овочі в достатній кількості.

8. Вони менше п’ють

В Австралії люди точно знають, скільки спиртного вживають, так як вміст алкоголю вказаний на всіх напоях.

А ще в рамках кампанії Dry July люди протягом місяця відмовляються від алкоголю, жертвують гроші та підтримують таким чином людей, які борються з раком.

9. Держава фінансує медицину

В Австралії в 80-х роках з’явилась універсальна медична система. Завдяки злагодженій роботі люди отримують необхідну допомогу, якої потребують.

10. Вони турбуються про психічне здоров’я

Психологічне лікування австралійці сприймають серйозно і заохочують людей до використання послуг, які фінансуються урядом, щоб отримувати належну допомогу під час депресії, відчуття тривоги чи проблем з залежністю.

11. Мінімальна заробітна плата — висока

На сьогодні мінімальна заробітна плата за годину становить $17.29 (це в австралійських доларах, і вона вдвічі більша, ніж мінімальна зарплата в США).

Тому, навіть при мінімальних розмірах зарплати кожен має шанс заробити на гідне життя.

12. Вони щасливіші

За статистикою, наприклад, австралійці щасливіші за американців. Для них характерне вміння посміятись над собою, що в свою чергу є ознакою здорових людей.

annashchesna

Recent Posts

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

35 хв. ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

1 годину ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

3 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

4 години ago

Українців попередили про магнітну бурю у найближчі дві доби

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 2-4 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди…

4 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

14 години ago