facebook

Італія заморозила нерухомість двох російських олігархів – ЗМІ

Італія у понеділок заморозила об’єкти нерухомості, що належать двом російським олігархам – вони розташовані на розкішному морському курорті Портофіно, у Сірміоні на озері Гарда та в Римі.

Про це агентство Reuters проінформували джерела, пише “Європейська правда”.

Поліція Guardia di Finanza заморозила віллу Альтакьяра, особняк із парком на мисі Портофіно на березі Лігурійського моря, а також майно та автомобіль у Римі у Едуарда Худайнатова, колишнього глави російського енергетичного гіганта “Роснефть”.

Одне з джерел повідомило, що Худайнатов був внесений до чорного списку санкцій ЄС після вторгнення Москви в Україну – його активи вартують близько 57 мільйонів євро.

У травні італійська поліція заморозила розкішну яхту вартістю близько 700 мільйонів доларів, яка, як вважається, належала Худайнатову.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У рамках окремої операції поліція заморозила нерухомість у Сірміоні, місті на озері Гарда на північному сході Італії вартістю понад 15 мільйонів євро. Одне з джерел повідомило, що вона належить Григорію Берьозкіну, голові правління російської групи прямих інвестицій “Есн”.

У березні та квітні Італія заморозила вілли та яхти на суму понад 900 мільйонів євро у заможних росіян, які регулярно приїжджали до країни на відпочинок та придбали нерухомість у багатьох престижних місцях.

Згідно з оновленим офіційним списком Guardia di Finanza, загальна вартість активів, вилучених на даний момент в Італії у російських олігархів, становить понад 1,7 млрд євро.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...