facebook

“Ми бачимо початок кінця цієї війни”: прем’єр Естонії Кая Каллас висловила оптимістичний прозноз

Ганебні невдачі рф на українській території, внутрішній опір військовій мобілізації та зростаюча критика з боку союзників путіна означають, що “ми бачимо початок кінця цієї війни”. Про це заявила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас в інтерв’ю Independent.

За її словами, Захід не повинен піддаватися ядерним загрозам москви чи передчасним мирним пропозиціям, але має твердо підтримувати Україну.

“Рішення призвати резервістів має на меті залякати, але воно також демонструє ознаки паніки з російської сторони. І це йде не за планами”, – заявила Кая Каллас.

Очільниця уряду вважає, що війна останніми тижнями увійшла в нову, більш небезпечну фазу. Володимир путін оголосив про призов до військової мобілізації резервістів, і пообіцяв захищати територію росії “будь-якими доступними засобами”, включаючи ядерну зброю.

Дев’ять членів НАТО, включаючи Естонію та країни Балтії підтримали шлях України до членства в безпековому альянсі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Кая Каллас підтвердила підтримку Естонією амбіцій України щодо вступу в НАТО, хоча “від заявки до членства ще далеко”. Вона наголосила, що очікує важкої зими в Європі через зростання цін на енергоносії та стрімкої інфляції.

“Ядерні держави світу дали дуже чіткий сигнал Росії: “Коли ви використовуєте (ядерну зброю), дороги назад не буде”, – додала Кая Каллас.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...