Categories: Війна

Страх Лукашенка та наступ Путіна на Київ: експерт припустив, чому до Білорусі прибувають війська РФ

Лукашенко може боятися українського контрнаступу, адже знає, що перепасти може і йому.

Причинами прибуття до Білорусі російських військових, які входять до складу регіонального угруповання військ, можуть бути страх самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка, спроба РФ відтягнути ЗСУ на північний кордон, а також можливий наступ на Київ.

Таку думку аналітик Європейськой Ради з міжнародних відносин Павло Слюнькін висловив у ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”.

“В мене є два сценарії, версії, чому це відбувається. Перше – це те, що успішний український контрнаступ проти окупантів на окупованих територіях, потім ці удари по Кримському мосту лякають Лукашенка. Бо він сам себе досить сильно асоціює з Кримським мостом. За ступенем своєї суб’єктності він так само, як той Кримський міст. Я думаю, коли в українців виходить швидко звільняти території, але по їхній країні продовжують бити з аеродромів білоруських, вилітають літаки, іранські дрони, то він (Лукашенко – ред.) розуміє, що може настати момент, коли українці завдадуть удару так само по цих об’єктах. І він цього боїться. Тому він таким чином може попереджати Україну, що не треба цього робити. Бо йому доведеться реагувати і це ще більше втягуватиме його у війну. Мені здається, що такого сценарію він хотів би уникнути”, – пояснив аналітик.

Ще одна причина розгортання регіонального угруповання військ у Білорусі – можливий другий наступ окупантів на Київ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“І друга версія – це те, що насправді Володимир Путін готує концентрацію військ, яка б відтягувала увагу українців на північному кордоні, і – другий наступ на Київ. Це виглядає зараз абсолютно нелогічно і навіть божевільно, але Володимир Путін довів, що він людина абсолютно нераціональна”, – зазначив Слюнькін.

“Тому відповідь на питання – це перше чи друге, яка з цих версій більш правдоподібна – залежатиме від того, скільки все ж таки російських військ з’явиться на території Білорусі. Поки що ми не бачимо жодних сигналів того, що до Білорусі прибувають десятки тисяч російських війьск”, – повідомив експерт.

Що зараз відбувається в Білорусі
10 жовтня стало відомо, що Лукашенко і Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ у межах Союзної держави. Самопроголошений президент РБ заявив, що начебто Україна готувалася завдати удару по його державі.

Пізніше Лукашенко запровадив у Білорусі контртерористичні заходи. Пояснив, що причина – “загострення по периметру корднів”.

15 жовтня стало відомо, що вночі до Білорусі прибули перші ешелони з російськими військовими зі складу спільного регіонального угруповання військ Союзної держави.

Водночас у Білорусі стартувала прихована мобілізація, яку наразі проводять у селах, не зачіпаючи великих міст. Мобілізація відбуватиметься під виглядом перевірки бойової здатності військ. Військовий експерт Олег Жданов зауважив, що в РБ першочергово призиватимуть військових зі спеціальностями, які є дефіцитними в російській армії.

Саша

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

7 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

8 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

10 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

11 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

14 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

16 години ago