facebook

Іран пообіцяв росії поставити балістичні ракети і більше дронів-камікадзе – ЗМІ

Іран підписав з росією угоду про постачання балістичних ракет класу “земля-земля” малого радіусу дії Fateh та Zolfaghar. І це після того, як МЗС країни офіційно спростувало свою співпрацю з рф і заявило про збереження нейтралітету у війні з Україною. Про це у вівторок, 18 жовтня, повідомляє агентство Reuters, з посиланням на двох високопоставлених іранських чиновників та двох іранських дипломатів.

Повідомляється, що два високопоставлені іранські чиновники та два іранські дипломати розповіли виданню, що угода між росією та Іраном була укладена 6 жовтня, коли перший віце-президент Ірану Мохаммад Мохбер, двоє високопосадовців Революційної гвардії Ірану та офіційний представник Вищої ради національної безпеки відвідали Москву для переговорів про постачання зброї.

“Росіяни просили більше безпілотників та іранських балістичних ракет із підвищеною точністю, зокрема, сімейства ракет Fateh та Zolfaghar”, – сказав один з іранських дипломатів.

Він зазначив, що ракети можуть бути відправлені Росії 2-3 партіями, але не назвав час їхньої доставки. Інший іранський дипломат сказав, що Москва спеціально попросила надати ракети Fateh 110 та Zolfaghar малої дальності “земля-земля”, і їхнє відправлення відбудеться максимум через 10 днів. При цьому, іранський дипломат відкинув твердження західних офіційних осіб про те, що такі передачі порушують резолюцію Ради Безпеки ООН.

“Де їх використовують – це не питання продавця. Ми не стаємо на чийсь бік в “українській кризі”, як Захід. Ми хочемо покласти край кризі дипломатичним шляхом”, – сказав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...