facebook

Шольц закликав відновити Україну як майбутнього члена ЄС

Усі давно зрозуміли після Майдану, що Україна є частиною європейської родини, наголосив канцлер ФРН.

Влада Німеччини підтримує повноцінне членство України в Євросоюзі в майбутньому. Відновлення країни має відбуватися з огляду на цю перспективу. Про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц, повідомляє Укрінформ у понеділок, 24 жовтня.

Шольц нагадав, що 23 червня Україні було надано статус кандидата у члени ЄС.

“Таким чином, ми також несемо відповідальність за те, що всі давно зрозуміли після Майдану: Україна є частиною європейської сім’ї. Я говорю дуже серйозно і розумію всі наслідки цього – ми хочемо, щоб Україна стала частиною Євросоюзу”, – заявив Шольц у ході німецько -українського бізнес-форуму з відновлення України у Берліні

За його словами, це рішення є сигналом приватним інвесторам: той, хто сьогодні інвестуватиме у відновлення України, вкладатиме кошти в країну, яка буде частиною ЄС та частиною спільного європейського ринку. Це також впливає і на процес відновлення України, який потрібно здійснювати, пам’ятаючи, що ця країна колись стане повноцінним членом ЄС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це означає, що і в логістиці, і в транспорті треба діяти так, щоб “прив’язати” Україну відразу до внутрішнього європейського ринку. Це означає, що експортні шляхи мають бути відкриті українським продуктам, українським фірмам. І водночас потрібно пам’ятати про навколишнє природне середовище та про екологічне сільське господарство”, – зазначив Шольц.

Він також наголосив, що необхідно не лише відремонтувати зруйнований енергетичний сектор України, хоча зараз це є пріоритет, а також потрібно підвищити ефективність та розвивати експорт електроенергії з України до ЄС, зміцнити українську енергетичну систему.

“Україна має Сонце, вітер – це дуже хороші передумови для того, щоб вона була не просто транзитною країною, а експортером відновлюваної енергії. Вже є перша угода між українським та німецькими підприємствами, і ми знаємо, що тут є великий потенціал”, – вважає Шольц.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...