facebook

Українців без роботи “призвуть” до “Армії відновлення”: які роботи передбачені та скільки за це платитимуть?

В Україні активніше залучатимуть безробітних до “Армії відновлення” шляхом їхнього заохочування до суспільно корисних робіт. Платитимуть за це мінімальну зарплату, яка з жовтня становить 6700 грн.

Як інформує “Obozrevatel”, про це повідомили у Міністерстві економіки. Організатором робіт має бути військове командування разом із ОВА.

Залучати можуть до таких видів робіт:

облаштування та зміцнення блокпостів, вирубування дерев для формування окопів; заготівля дров для військових і населення;

розбирання завалів та відновлення житлових будинків, інших приміщень, пошкоджених унаслідок бойових дій;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

зміцнення дамб;

розчищення автомобільних шляхів від завалів;

розвантаження гуманітарної допомоги;

облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках та школах під укриття;

ремонтно-відновлювальні роботи у приміщеннях соціальної сфери;

надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю, людям похилого віку.

До робіт залучатимуться всі працездатні особи, зокрема, зареєстровані безробітні та внутрішньо переміщені особи, які не мають обмежень за станом здоров’я. З працівниками укладатимуть строкові трудові договори відповідно до КЗпП.

“Безробітні будуть отримувати оплату за роботу в розмірі не нижчому за мінімальну зарплату (6700 грн). Це здебільшого вище, ніж допомога з безробіття”, – йдеться у повідомленні відомства.

При цьому програма залучення безробітних до “Армії відновлення” вже діє у Сумській та Чернігівській областях. На Сумщині суспільно корисними роботами зайнято близько 400 осіб, а на Чернігівщині залучено 78 безробітних.

“Через війну в країні очікується досить високий рівень безробіття – близько 30% за підсумками року, і це є серйозним викликом для держави. Тому… тимчасово безробітних можна залучати до виконання суспільно корисних робіт, в яких є потреба в регіонах. На сьогодні ми маємо дві армії – одна захищає країну на фронті, інша працює. Люди, які з різних причин залишилися без роботи, зможуть приєднатися до “Армії відновлення”, а держава оплатить їхню роботу на рівні мінімальної зарплати”, – зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...