facebook

ФРН не повинна відкидати членства України в НАТО – глава MSC

За словами голови Мюнхенської конференції з безпеки, Німеччина має подумати, які гарантії може надати Україні. “Ми не маємо зараз більше виключати членство України в НАТО”, – зазначив Крістоф Хойсген.

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген вважає, що Німеччина не має більше виключати членства України в НАТО. Впевненість у цьому багаторічний радник екс-канцлера ФРН Ангели Меркель із зовнішньополітичних питань висловив в інтерв’ю виданням медіагрупи Bayern, витяги з якого опубліковані у середу, 26 жовтня.

У квітні 2008 року Меркель, яка займала на той час пост глави Кабміну ФРН на саміті Північноатлантичного альянсу в Бухаресті підтримала позицію про ненадання Києву плану дій з підготовки до членства в НАТО. До цього, у березні 2008 року Меркель на нараді вищого командного складу бундесверу заявила: “Я вважаю, що держави, які зараз замішані у внутрішні та регіональні конфлікти, не можуть претендувати на членство в НАТО”.

За словами Крістофа Хойсгена, на цьому етапі ситуація змінилася, оскільки президент РФ Володимир Путін порушив міжнародне право.

“Ми маємо подумати, які гарантії ми можемо дати Україні”, – зазначив глава Мюнхенської конференції з безпеки. Він обмовився, що не хотів би передбачати це питання. “Проте я вважаю, що ми не повинні зараз більше виключати членство України в НАТО”, – наголосив Хойсген.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хойсген: Ядерні погрози Путіна адресовані перш за все Німеччині

Коментуючи ситуацію з ядерними загрозами президента РФ Володимира Путіна, голова Мюнхенської конференції з безпеки заявив, що вони в першу чергу спрямовані на те, щоб вплинути на ФРН.

“Загрози застосування ядерної зброї адресовані насамперед Німеччині”, – заявив Крістоф Хойсген. За його словами, президент РФ у такий спосіб намагається посилити страхи та послабити підтримку України. “Ми повернулися до логіки холодної війни”, – наголосив Хойсген.

Він додав, що США ясно дали зрозуміти Москві, що застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для Росії.

“Не можу уявити, що серед російських генералів є самогубці, які могли б виконати подібний наказ”, – зазначив голова конференції. На його думку, російський лідер не хоче поставити себе у ситуацію тотальної світової ізоляції. Китай також не простить Росії застосування ядерної зброї, наголосив Крістоф Хойсген.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...