facebook

Зеленський відповів Путіну на пропозицію щодо діалогу

Російський лідер передав через президента Гвінеї-Бісау пропозицію Зеленському “налаштувати мости та діалог”, на що отримав зустрічну пропозицію – припинити руйнувати інфраструктуру України.

Президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало, який прибув до Києва після візиту до Москви, передав президенту Володимиру Зеленському, що російський лідер Володимир Путін хоче “налаштувати мости та діалог” з Україною. У відповідь на це Зеленський заявив про необхідність поваги до суверенітету та територіальної цілісності України.

“Щодо сигналів від російської сторони, які пан президент (Гвінеї-Бісау – ред.) передав: він сказав, що Росія хоче “налаштувати мости та діалог”. Я розповів президенту (Гвінеї-Бісау – ред.), що у нас відбувається. Це дуже важливо. Я сказав, що мости між тими чи іншими державами… треба ж, щоб інфраструктуру не підривали. Тоді про щось у майбутньому буде можливо говорити. І з ким говорити”, – заявив Зеленський на брифінгу із президентом Гвінеї-Бісау.

За його словами, Росія також передала Зеленському, що слід розблокувати відносини.

“Я також говорю: треба розблокувати. Давайте почнемо розблокування, принаймні, нашого Чорного моря. Потрібно ж із якогось розблокування розпочинати”, – сказав Зеленський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Третє, всі бояться, що є ядерна загроза. Останнім часом, ви знаєте, всі говорять про якусь “брудну” бомбу. Так вся ця риторика йде саме від російської сторони. Загроза саме від них. Вони окупували нашу атомну станцію, загрожують підривом гідроелектростанції (Каховської – ред.) тощо. Ми маємо те, що маємо…”, – додав Зеленський.

За його словами, для початку будь-якого діалогу з РФ необхідно, щоб Росія поважала суверенітет, кордони та територіальну цілісність України.

“Потрібно поважати для початку якогось діалогу, і щоб у принципі говорити про якийсь діалог, потрібно, щоб одна держава поважала іншу. Поважала територіальну цілісність, суверенітет та кордони. Думаю, що саме від таких простих фундаментальних речей починається щось. Поки що всього цього немає”, – сказав Зеленський.

При цьому він назвав бажання Путіна розпочати з Україною розмову “не більш ніж спланованою риторикою, яка має спрацювати на внутрішню аудиторію президента РФ та на аудиторію тих держав, які ще не ізолювали політику між своєю державою та державою під назвою Росія”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...