facebook

У Європі фіксують новий підвид коронавірусу; що відомо про “Цербер”

У зв’язку з війною та загальної кризи загалом, багато українців уже забули про коронавірус. Однак ця проблема нікуди не ділася, і це захворювання продовжує вражати українців. Фактично пандемія все ще триває. У країнах Західної Європи зростає кількість нових випадків інфікування. При цьому у Польщі було виявлено новий підвид штаму “Омікрон”. Його назвали “Цербер”. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Польщі Вальдемар Фарка в інтерв’ю PAP.pl.

За його словами, у Польщі вже виявили двох пацієнтів, які заразилися новим підвидом COVID-19 BQ.1 та BQ.1.1, названого на честь пса з пекла.

При цьому Фарка підкреслив, що зараз важко прогнозувати, який вплив на ситуацію з коронавірусом у Польщі вплине на новий штам. На сьогодні, стверджує чиновник, ситуація стабільна.

Він стверджує, що “Цербер” з’явився у країнах Західної Європи.

“Два такі випадки були виявлені в Польщі. Ми ведемо моніторинг ситуації. Звичайно, варіант BA5, який є зараз, буде витіснятися, але це відбувається повільніше, ніж у минулих хвилях”, – повідомив Вальдемар Фарка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також він запевнив, що існуючі вакцини справляються з новими підваріантами коронавірусу.

Тим часом Європейське агентство з контролю захворювань ECDC попереджає, що нові подваріанти COVID-19 найближчим часом збільшать показники захворюваності. Вже в середині листопада чи на початку грудня вони можуть стати домінуючими.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...