facebook

З понеділка українцям почнуть розвозити безкоштовні дрова: хто отримає першим

У рамках підготовки України до важкої зими, у регіонах, що прилягають до зони бойових дій, місцеві жителі зможуть отримати від держави безкоштовні дрова. Видача безкоштовної паливної деревини розпочнеться завтра, 31 жовтня. Про це повідомила у Telegram прес-служба Мінреінтеграції.

“Згідно з рішенням уряду, жителі 8 прифронтових областей – Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської – отримають її (деревину, ред.) з доставкою додому”, – розповіла прес-служба відомства.

Деякі групи населення є пріоритетними. Вони отримають сировину для опалення насамперед. До них відносяться:

пенсіонери;
тяжкохворі;
особи з інвалідністю І та ІІ групи;
багатодітні сім’ї;
самостійні опікуни дітей (тільки за наявності довідки);
вагітні жінки, матері, які мають дитину віком до 2-х років;
особи, які на час опалювального періоду не користувалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, купівлю скрапленого газу, твердого та рідкого побутового поливу.

Ті, хто потребує паливної деревини, повинні попередньо подати заяву до місцевих органів влади. У представників Обласних військових адміністрацій можна точно дізнатися, які документи для цього потрібні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Мінреінтеграції наголошують, що на отримання безкоштовного палива можуть претендувати всі домогосподарства, що знаходяться на територіях прифронтових областей України. Однак дрова надаватимуть по черзі, починаючи з найбільш пріоритетних верств населення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...